Η θέση και ο ρόλος του Οινοχόυ (Sommelier) στα τμήματα εστίασης Τουριστικών Επιχειρήσεων- προκλήσεις και απαραίτητες δεξιότητες

0

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος – διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ), πρόκειται να υλοποιήσει το παρακάτω επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης:

«Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΧΟΟΥ (SOMMELIER) ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ» του Υπουργείου Τουρισμού

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 120 ΩΡΕΣ
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ : Εργαζομένους, εποχιακά εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο του τουρισμού ( Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, cafe-Bar).
Σκοπός του προγράμματος είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι ώστε να ακολουθήσουν την καριέρα του οινοχόου, στον τομέα των εστιατορικών επαγγελμάτων του κλάδου του τουρισμού. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την «ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ». Η κατάρτιση είναι συνολικής διάρκειας 120 ώρες και η αναλογία θεωρίας και πρακτικής είναι 80 και 40 ώρες αντίστοιχα. Οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 6,00 ευρώ μικτό για κάθε εκτός ωραρίου ώρα κατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίπεδο των καταρτιζομένων θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον λυκείου.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply