Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

0

Η λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και ο ρόλος τους στις εργασιακές σχέσεις και η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στην επικοινωνία

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Η Ενσυναίσθηση προϋποθέτει: αυτοεπίγνωση, αναγνώριση και αποδοχή των ίδιων μας των συγκινήσεων και συναισθημάτων και είναι καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο που επικοινωνούμε είτε λεκτικά είτε μη λεκτικά. Οι επικοινωνιακές μας δεξιότητες είναι καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο που σχετιζόμαστε μέσα και έξω από το εργασιακό περιβάλλον και βασίζονται σε στοιχεία λεκτικής και μη λεκτικής συμπεριφοράς που είναι καλό να χρησιμοποιούμε με κατάλληλο τρόπο για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, οι παρερμηνείες και τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις.
Στο σεμινάριο αυτό θα επισημάνουμε τα κύρια εμπόδια στην ανθρώπινη επικοινωνία, τα αίτια που μπορεί να τα προκαλούν καθώς επίσης και τον αποτελεσματικό τρόπο μεταφοράς μηνυμάτων μέσω της κατάλληλης χρήσης λεκτικής και μη λεκτικής συμπεριφοράς.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

-Σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους.
-Σε εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων.
-Σε πωλητές λιανικής.
-Σε υπαλλήλους τμημάτων εξυπηρέτησης πελατών.
-Σε όλους όσους θέλουν να διαχειριστούν τις συγκρούσεις στον εργασιακό τους χώρο και να αναπτύξουν την έννοια της ομαδικότητας.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
-Συναισθηματική νοημοσύνη
-Ενσυναίσθηση
-Επικοινωνία
-Λεκτική επικοινωνία-Μη λεκτική επικοινωνία
-Εργασιακές σχέσεις
-Επικοινωνιακές Δεξιότητες

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Η κ. Αναστασία Αβραμίδου είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Αλμπέρτα του Καναδά και κάτοχος του μεταπτυχιακού Master στην Κοινωνιολογία της εργασίας, του ιδίου πανεπιστημίου. Τα τελευταία 25 χρόνια είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), σε επιμορφώσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης όπως και σε ΙΕΚ και ΚΕΚ (δημόσια και ιδιωτικά) και σε ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης και εκπαιδευτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει ασκήσει το επάγγελμα της ψυχολόγου ιδιωτικά, στο πλαίσιο προγραμμάτων και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Για να κάνετε αίτηση πατήστε εδώ

Share.

About Author

Leave A Reply